Přidat odpověď
Podle mne je otázka č. 1, zda jsi finančně na manželovi nezávislá, zda jsi schopna se postarat o sebe a děti. Myslím finančně.
Jestli ne, jestli si myslíš, že se odstěhuješ k příteli a on bude tebe a děti dotovat a manžel platit alimetny, tak to je naprosto špatně. Může se stát, že manžel přestane platit (třeba onemocní nebo přijde o práci, nebo bude dávat jen nezbytné minimum, protože bude naštvaný nebo budete mít střídavku), tvůj přítel se s tebou rozejde nebo nebude chtít dotovat cizí děti nebo se mu taky změní situace a ty najednou budeš stát před problém, že nejsi schopna se o vás postarat.
Takže já bych o rozchodu uvažovala pouze v případě, že jsem finančně nezávislá na obou chlapech. Pak bych se tedy odstěhovala, ale v dosavadním místě, aby si děti zvykly na život bez otce. Pak bych je postupně seznámila s novým přítelem, nejdřív jen nezávazně, že byste občas vyrazili na výlet apod. A viděla bys, jak se spolu ne/snesou, jak to bere manžel, jak to vyhovuje tobě.
Vůbec nic nepíšeš o tom příteli, jaký on má názor na vaše soužití, jestli vůbec chce, abyste bydleli spolu, s dětmi, jak je na tom finančně, jestli on má děti apod.
Předchozí