Mě to celý nějak nesedí. Připadá mi divný, aby devítiletý kluk toužil po tom mít doma miminko. Nesedí mi to k pohlaví a věku. Pokud jedináčci touží po sourozenci, tak jako po parťákovi. Aby devítiletý kluk měl mateřské sklony ti nevěřím.
Není to spíš tak, že ty to v sobě pořád nemáš uzavřené a hledáš podporu proč další dítě? Na tom není nic špatného.
Jsem taky matka jedináčka, máme jedno dítě z vlastního rozhodnutí. Nechávala jsem tomu čas, jestli se ve mě neprobudí touha po dalším dítěti a zatím nic. Kluk má třináct let.
![~;)](/g/s/2.gif)
Vyhovuje mi styl života, jaký máme jako rodina teď. I mi vyhovuje "puberťák". Samozřejmě, že občas má pubertální úlety, ale jinak je zatím hodný. Připadá mi, že co se výchovy týče, tak s puberťákem je snazší pořízení než s batoletem. Dá se mu lecos vysvětlit, skoro všechno už pochopí. To s batoletem nejde. Já na ty mimina a batolata prostě nejsem, nemám na ně nervy.
A celý život bojuju s pocitem viny, že jsem špatná žena, když netoužím těhotnět, rodit, kojit, dřepět doma. Že touha po dětech je přirozená a normální a já vlastně nejsem úplně "normální".
![~:(](/g/s/4.gif)
Nikdy jsem nedovedla pochopit ženy, které touha po dětech žene do ne úplně vyhovujícího vztahu, ale hlavně, že bude dítě.
Syn po sourozenci nikdy netoužil, vystačí si s kamarády a spolužáky, i já se mu hodně věnuju, manžel taky a tak nějak nám to vyhovuje.