Přidat odpověď
Monty,
jo aha, tak to jo, to si pamatuju.
Tady s Tebou ale nesouhlasím, protože si myslím, že když tomu dotyčnýmu v tom jeho zájmu poskytneš odbornou podporu, tak ho dost "hodíš dopředu", a pokud ten talent má a Ty to z lenosti neuděláš, tak se na něm dost proviníš.
To je ale z pohledu rodiče, kdy si myslím, že by člověk pro rozvoj svýho dítěte něco udělat měl, jestli jen trochu může.
"Šedá zóna" jsou takový ty kroužky, kde sice to dítě má talent průměrnej, ale dostane možnost si něco vyzkoušet, a i když toho pak nechá, tak to není zbytečný, něco z toho v něm zůstane a obohatí ho. Navíc dopředu nikdy nevíš, jestli bude průměrnej nebo něco víc.
Ale z pohledu toho dítěte (toho člověka samotnýho) to vnímám jinak - když mě něco strašně baví a okolí mě v tom nepodpoří (nechce nebo nemůže), tak pokud mě to fakt TAK MOC baví, tak si mám za tím jít, jakmile to jen trochu půjde, a nevymlouvat se na to,že mě nikdo nepodpořil, a tak jsem já chudák nemohla. Ano, JE to handicap, ale ne každej může mít nastavený podmínky ideálně, a stěžovat si, že se ze mě nestala dejme tomu druhá Ledecká, protože jsem k tomu neměla podmínky a podporu jako ona, je sice možná pravda, ale i s horšíma podmínkama bych, pokud bych fakt měla talent a touhu, mohla dokázat aspoň něco, pokud nedokážu ani to, tak asi nemá moc smysl si stěžovat.
Předchozí