Přidat odpověď
Kat, ono to má celé ještě jiný rozměr, nejenom vychování, ze které můžou dosti často rodiče (a u dítěte ve 14 letech třeba i začínající vliv party a kamarádů). Tehdy byla jiná doba a všichni pracovali. My třeba dostávali sirotčí důchod + výchovné od pojišťovny, protože rodiče zemřeli při autohavárii a výchovné bylo placeno z povinného ručení.
Pokud ale budeš dneska málo zodpovědný rodič a budeš třeba pracovat načerno anebudeš si platit sociální pojištění, tak v případě Tvojí smrti dítě ŽÁDNÝ SIROTČÍ DŮCHOD NEDOSTANE!!! Protože ty jsi nepracovala a nic jsi neplatila. Je to možná blbé vůči tomu dítěti, ale já to plně schvaluju. Za dítě je zodpovědný rodič a jen jen na něm, jak své dítě vychová a jak ho zabezpečí. I když jsem zpočátku moc peněz neměla, tak jsem si třeba časem pořídila životní pojistku. Čistě jen proto, aby moje dítě mělo v případě mojí případné smrti zajištění a mohlo vystudovat vysokou školu, pokud na to bude mít schopnosti. No, a protože se to nestalo, tak jsem měla v 60 letech věku bonus, protože to bylo životní pojištění investiční, peníze byly vyplaceny mně.
Předchozí