| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Nez Svehlavicku, to uz jsem mela radeji Polyannu.

Z dětských knizek se mi libila ještě Eliska a tata Kral - bylo to o holcicce, co ji umrela maminka, ale to se tam nijak neresilo a ona tatinkovi vymyslela novy slecny a nakonec to klaplo. Bylo to fakt pro maly ctenare, tisteny velkym pismem a byly tasm bezva ilustrace.

A doma jsme měli báječnou knizku, tusim madarskou, Zofka pise dějiny, ta se mi moc libila. Moc si to uz nepamatuju, myslim, ze to koncilo madarskou revoluci v 56. roce, ale mozna se pletu, jako dite jsem o tehle casti dejin nemela ani potuchy.

A pak jsme měli rusky skvost Sibirocka s uzasnymi obrazofotografiemi. Bylo to o holcicce, kterou nasel starej deda privazanou jako mimino v tajze ke stromu (privazal ji tam jeji bohaty tatinek, když ho honili vlci). Deda ji vychoval, pak nejak asi umrel, to uz nevim, a holcicka se dostala k cirkusu, kde vystupovala se lvy a náhodička, do cirku prisel ten jeji bohaty tatinek, o kterem si vždycky myslela, ze ho vlci sezrali. Ten uz si ale mezitím adoptoval jinou holcicku, ale svoji dcerušku samozrejme hned poznal, tak si ji chtěl vzit domu. A ta 2. holcicka zarlila, ze ted se na ni vyprdne, tak ji do nakyho venecku, co s nim vystupovala s téma lvama, dala jehly, aby se lvi pichli a Sibirocku sezrali. Ale dopadlo to dobře, sezrali ji jenom trochu, tak se vratila k tatinkovi a mela se dobře a tatinek si nechal i tu druhou holku. Fakt krasa nesmirna.

Ale ja prectu všechno, me se libil i Maly Bobes a Jirásek a Moravek (Byl na Sazave privoz), to jsem louskala na chate, když nebylo co delat.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.