Přidat odpověď
Ona bývá trošku potíž s tou fází "doktor jim musí říct rizika a je na nich jak se rozhodnou". Bohužel leckdy převládne touha prosadit své jediné správné dříve učiněné rozhodnutí proti tomu hnusnému paternalistickému zástupci nemocniční medicíny a výsledné rozhodnutí nebývá právě reprezentantem rozumné úvahy. A samozřejmě, ten, kdo to odnese, je novorozenec.
PS. ještě mne zaujalo - "za dítě jsou zodpovědní rodiče" - jistě, jsou. Ale zajímalo by mne - dokážu pochopit vazbu - pokladní je zodpovědná za tržbu, když má manko, zaplatí ho. Jak se projevuje zodpovědnost rodiče za svévolně chybné rozhodnutí, proti doporučení lékaře, které dítě trvale zdravotně poškodí? Ptám se proto, že není těžké potkat rodiče, kteří činí závažná rozhodnutí, mají ramena široká přes celý záda ... ale stačí se jich pozeptat, jak věci rozumějí a je jasně vidět, že tomu nerozumějí VŮBEC - ale rozhodují proti doporučení těch, kdo jsou ve věci vzdělaní - a mám někdy dojem, že hlavní není samo rozhodnutí, ale hlavní je, aby bylo PROTI
Předchozí