No, u nás to určitě nebylo nic intelektuálního ve smyslu "znalostí", ale hodně času jsem strávila s jednou z babiček, která mi vnukla velmi přísné "mravní zásady" (ve smyslu, nelhat, nekrást, rozdělit se apod. nikoliv ve smyslu sexu
), což si nejsem vůbec jistá, jak moc je to vlastně praktické
Jinak mamka i babičky mě tak nějak přirozeně učily "ženské práce", mamka mě naučila i šít na stroji, plést (skončilo to ovšem u jednoho svetru), vyšívat ... ale nějak to teda nevyužívám ... Taťka se mě snažil naučit fotit na černobílý film, i jsem s ním vyvolávala fotky, ale nic z toho už nevím a tedy ani nepotřebuji. "Mužské práce" (hlavně práci se dřevem a různé jiné "vyrábění" a taky štípat tenoučké třísky) jsem se ve velké míře naučila od jednoho kamaráda, který ve škole propadal, ale na tohle byl dobrý. Taťka mi dal spoustu užitečných rad, pokud jde o řízení auta. A všichni dohromady mě nechali hodně číst, chodit si volně po okolí města samotnou i s kamarádkami, podporovali mě ve sportu (to oceňoval tedy hlavně taťka) a jedna z babiček mně pořád chválila, čemuž jsem ani nemohla věřit, protože byla jediná - u nás to bohužel není jinak moc zvykem