Přidat odpověď
"Já to chápu, že do podílu nechce, já bych taky nešla.
Ještě nikdy jsem neviděla, že by společné bydlení členů rodiny v jednom domě bez obtíží fungovalo. Nevidím žádný důvod proč odkupovat podíl, který nic neřeší, na druhou stranu chápu rodiče, že nechtějí prodat dům a platit nájem dětem a chápu, proč jsou nazlobení, protože při tomhle scénáři na tom konzerva vydělá ze všech zůčastněných stran nejvíc. I když se nás tu vehementně snaží přesvědčovat o opaku. Pokud tedy není ten barák vyložená ruina. Ale pokud tam jsou defakto 2 bytové jednotky, tak to bude barák jako hovado (s prominutím). I když dům koupí a vyplatí dědice, zůstane jí nemovitost, kdežto dědicům peníze. A narozdíl od peněz má nemovitost hodnotu pořád."
Manko,
je starý dům přestavěný na přelomu 70/80 let.Takže nepadá, ale furt něco, abych tak řekla.
Chtělo by to velkou rekonstrukci a pak dva nájemce za tržní nájemný. Pak by to začalo vydělávat.
Ale problém je, že nikdo nemá dost peněz na to, aby to koupil, stal se jediným vlastníkem a zrekostruoval - ani my, ani tchánové, ani dědicové. Navíc tam nebudeš mít dvakrát tržní nájem, když tam bydlí tchánové.
Já nehledám, kam šoupnout úspory. Tolik jich nemám.
Předchozí