Marto
Myslím, že není moje povinnost si pamatovat, kolik má Milada dětí. V souvislosti s tím, jak o svých fakanech píše, mi přišlo, že má aspoň 4. Chybila jsem, pověste mě.
A ty rozspočty na den moc nechápu. Předpokládám, že náš puboš by si min. první týden "vařil" jídla typu steak na grilu z mrazáku se zeleninou, fazole v tomatě s chlebem, hranolky s něčím, ovesná kaše s mákem, ryba z mrazáku s brambory, těstoviny s pestem s vejci na tvrdo, buřty na ohni (zásoba taky v mrazáku, často dojde nečekaná návštěva a hned je co nabídnout), chilli con carne, kuřecí řízky s chlebem, červená čočka s uzeninou a zeleninou, atd atd. Jako okurku mám v lednici už asi 3 týdny a vypadá prakticky stejně jako když jsme ji donesli z obchodu. Tvořením podobných jídel se mládeži tříbí mysl a smysl pro hospodaření.
Nevím, proč děti podporovat v tom, že si na jídlo dojdou do obchoďáku na kebab, jedno jídlo za 120, a je vyřešeno. Myslím, že v rozumně hospodařící rodině by na jídlo první týden stačily při podobným jídelníčku 200-300 Kč. Zbytek je navíc. A ty další týdny si holt dítě nakoupí zase ty suroviny (když se obsah mrazáku a spíže začne zužovat) a holt si zase uvaří - a jednou týdně s kámošena zajde na pizzu. Ale holt někdo vychovává princátko.