| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

a už jsme podivným oslím můstkem~a~ od děl klasiků (které jsou technicky vzato beletrie) u brakové literatury (která je technicky vzato taky beletrie) ~a~

Asi není úplně totéž, kdy si přečtu Angeliku nebo Věčnou Ambru, a když si přečtu Nanu.

A bez ohledu na to, z čeho se dělá nebo nedělá maturitní zkouška, tak člověk, kterej NEZNÁ ŽÁDNÝ klasiky (přičemž nikdo nevyžaduje, aby je znal VŠECHNY) a NEČTE nebo čte jen málo nebo jen úzce zaměřený knížky, tak prostě NEBUDE vzdělanej.

A upřímně řečeno, pokud někdo bude mít fakt načteno a bude mít ty komplexní znalosti, po kterejch voláš, tak přece maturitu i v její současný podobě musí dát s jedním prstem v nose a druhým v zadku.

Nevšimla jsem si, že by tu někdo obhajoval tupý biflování bez pochopení, ale dejme tomu, že by ta maturita byla přesně na to nastavená. To by pak člověk, kterej o tom má skutečný vědomosti, s ní neměl mít problém, ne?

Pokud se navrčím nazpaměť třeba co napsal Karel Havlíček Borovský, tak můžu technicky splnit požadavky maturity, která bude nastavená stylem "vyjmenuj 3 díla KHB" nebo "které z těchto děl KHB nd/napsal". Ovšem pokud jsem nic od KHB nečetla, tak to mnohem snadněji zapomenu a navrčet se nazpaměť seznam názvů, který mi nic neříkaj, opravdu nebude k ničemu.

Ale pokud si od KHB něco přečtu, ideálně víc věcí, tak přece stejný zadání (vyjmenovat 3 díla KHB) dám s prstem v nose a ještě s porozuměním věci.

Chápu, že někomu vadí styl "nauč se nazpaměť X děl, který jsi ale nemusel ani otevřít", to mně vadí taky. Ale do nejdelší smrti nepochopím, jak někdo může obhajovat, že není nutný číst, a zaštiťovat se tím, že biflování nemá smysl. No nemá, ale to přece lze naopak vyřešit tím, že čístu budu, a ne že se z toho budu snažit za každou cenu vykroutit. ~a~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.