Přidat odpověď
tak já si zase myslím že 8 letá už leccos by měla zvládnout kolem péče o zvíře.
Moje 8letá má králíka, co se týče krmení a vody zvládá sama. Krmení jednoznačně, s vodou jsem trochu pomáhala ze začátku, aby dobře připevnila pítko. S čištěním klece teda pomáhám. Ale pomáhám, ne dělám sama, což vnímám jako rozdíl.
Zvíře chtěla, podmínka byla že se bude starat. Pokud by ne, následovaly by sankce, tak jako i jiného neplnění si povinností. Na kapesném, pak zákazy mobilu apod. Především proto že jde o živé zvíře, tam "zapomínání" netoleruji, vynést koš i vyklidit myčku počká.
Ale souhlasím že prostě dospělý když zvíře povolí tak tu odpovědnost prostě přijímá. Taky přesto dohlížím zda nezapomněla na vodu. Za 1 den hlady nezemře a navíc má seno, ale bez vody bych ho nenechala.
Podle mně je potřeba asi být důslednější a prostě přikázat a nesplnění postihnout. Já jsem poměrně dost toleratní a po dětech příliš nechci, ale nechat zvíře bez vody by schytali tvrdě, tady má tolerance končí. A ani výmluvy že to měl udělat někdo jiný bych nebrala.
Co s tím ... asi bych změnila tu jejich dohodu tak aby bylo jasné kdo se má starat třeba střídat po týdnu a pak vyžadovat a kontrolovat.
Předchozí