Přidat odpověď
"bez vady jen zpívá"
To jsem taky cetla vyzkum, ze lidi, kteri napr. koktaji, zpivaji bez problemu. Podle Tech vyzkumu je ustredi v mozku jinde, ne stejne, jako reci.
Muj syn mel uzdicku - jazyk prirostly k dasni. Jeste v porodnici jsem si vyzadala navstevu logopeda a trvala na tom, aby mu ji odstranili. Logoped odmital, ze jazyk roste ve spicce a ze mu to pri vyslovnosti vadit nebude. Eventuelne pri problemech to udelaji kolem jednoho roku. V mesici mu ji odstranili. Syn nikdy zadne problemy s vyslovnosti nemel - a to ani ceskych, ani svedskych/danskych/anglickych zvuku. Vsechny deti mluvily ciste - zdejsi nareci se dost lisi zvukove od "rikssvenska". Deti to odposlouchaly z televize (my doma mluvili anglicky). Ve skole ucitelka do nasi navstevy myslela, ze jsme se sem prestehovali ze Stockholmu.
K tomu jeste - holky pekne zpivaji. Druha a treti jeste porad zpivaji ve sboru.
Kdyz byli mali, zpivali jsme hodne - hlavne vymyslene rymovanky s ruznymi opakovanymi zvuky. Tohle jsem pouzivala i s malymi zaky - vymyslela jsem ji rymovacky s vetami, ktere potrebovali "pro zivot". (ten vyzkum o jine casti mozku pri zpevu jsem cetla nedavno, taky je to celkem nove).
Předchozí