Přidat odpověď
Danulu, ono to bohužel není jenom o "otužování kontra přehnané péče". Děti mají i určité dispozice a některé jsou prostě křehčí, než ostatní. Já mám za sebou studený odchov, včetně cíleného otužování a totéž jsem praktikovala u dcerky. Já bývala věčně nachcípaná, záněty středouší, později záněty močáku, nachlazeníčka, rýmy... Dcera totéž. Kolem jejích tří let se zamyslela její ORl a prohlásila, že je to prostě křehké dítě, ostatně že já taky nevypadám na prototyp sportovce a otužiláka a že nemám lámat děcko i sebe a mám nám oběma dopřát teplíčko dle potřeby. Takže se občas balím víc, než je v kraji zvykem, dcera se naučila si taky hlídat teplo a oběma to hodně prospělo. Má nemocnost šla téměř na nulu. U dcery je to složitější, ale to už není o nachlazení, ty jí také téměř vymizely.
Syn je naopak přímo alergický na teplé oblečení, čepice a rukavice jsou pro něj sprosté slovo. Jediné, na co dbá, jsou teplé boty. Takže ráno teď odcházíme z bytu dvě teple zabalené kuličky a s námi lehce přioblečený mladík bez čepice. Já ho omezuji jenom tím, že trvám na tom, že bude mít v batohu kapuci od bundy, kdyby pršelo, aby si ji připnul. Jeho jediné nemoci jsou občasné průjmy...
Předchozí