Přidat odpověď
Byliny.
Letos piju celou zimu likéry, ráno nebo večer malinkou "baňku" -- mám zázvorový, z bezového květu a z bezinek. Bezinkový a zázvorový jsou u nás stálice, ten z květů je novinka a osvědčil se. Na jaře budu dělat zase a plánuju vyzkoušet zase něco nového.
Taky si dělám šípkový čaj nebo různé směsy (sušený květ bezu, jitrocel, divizna, jahodový list, máta, meduňka, měsíček,...) -- mně osobně to i chutná, ale vím, že ne každý to má rád.
V květináči mám od léta ženšen (divím se, jak krásně vydržel), občas si z něho utrhnu lístek. Kysané zelí už někdo radil nebo je dobré si třeba nechat vyrašit řeřichu na chleba. A česnek je takový všelék.
Předpokládám, že ne všichni "bylinkaří", ale skoro všechno z toho se dá pořídit ve zdravé výživě nebo v lékárně, buďto jako čaje nebo i tinktury.
Ještě piju kombuchu, prý je skvělá na všechno, hlavně na imunitu a dobré trávení, ale přiznám se, že v zimě mi moc nechutná, ale přes jaro a léto je báječná.
Hodně pohybu, nejlíp samozřejmě na čerstvém vzduchu. Teď, jak je víc světla, se mi už i chce -- jinak jsem v zimě nejraději zalezlá doma v teple, ale snažím se aspoň na nějakou procházku vyrazit.
Ať je brzo co nejlíp!
Předchozí