Přidat odpověď
Moje holky čtou asi dost, ale taky mají období, kdy je čtení zase nebere a víc se věnují jiným zábavám, mám pocit. Já to mám podobně, čtu prostě podle toho, jak mám čas a staženo do čtečky, takže teď jsem dočetla první knihu s Cormoranem Strikem a ptž se mi kniha líbila, hned začnu číst další díl.
Že nemají dočtené knihy z vánoc by mi nevadilo, dceři jsem loni pokusně dala Dva roky prázdnin, ptž já jsem Verneovky milovala, ale ona začala a moc ji to nebralo, možná je na to ještě malá. Třeba se k ní někdy dostane, neřeším to. Někdy se člověk prostě netrefí, ale mám zkušenost, že když se jedná o jejich vlastní výběr, čtou s větším nadšením.
Zkus je nesrovnávat se sebou, když jiná zábava nebyla moc možná, porovnej je s jejich vrstevníky. Starší byla vždy velká čtenářka, tak se mi zdálo, že mladší tolik nečte, ale učitelka mi na konzult. hodinách řekla, že je nejlepší čtenářka ve třídě, co do počtu a obtížnosti přečtených knih.
Taky má asi vliv čtenářský deník, u nás na ZŠ je povinný, ale vím, že na jiné ZŠ v okolí povinný není a děti prostě nečtou (ne všichni, samozřejmě).
Předchozí