Jsem jeden z těch, kterých se problém zmíněné choroby týkal a to formou dědičnou. Po operaci srdce jsem měl problémy popisované v příznacích choroby, včetně očí a otravné nespavosti, která mě držela více jak 3 měsíce. Spánek 1 - 2 hod. v průběhu 24 hod. se dá vydržet možná několik dní, ale měsíců? Následky nedaly na sebe dlouho čekat a byl jsem nucen věc řešit s psychologem, který identifikoval příznaky Gravesbasedowy nemoci s doporučením na odstranění ŠŽ. Absolvoval jsem operaci, ale stavy před operací mě né a né opustit. Lékaři pochybovačně kroutily hlavami nad mým stavem a uváděli, že mé příznaky po odstranění ŠŽ jsou nepravděpodobné. Dokonce i posudková lékařka mi sdělila, že zmíněná choroba po odstranění ŠŽ je totožná, jako když si krátkozraký člověk vezme brýle.
Vesele si žiji s problémy dále, komentář posudkového lékaře, že pokud Vám není dobře odpočívejte - máte přeci důchod je jistě posilující v případě, že nejste jedinec s invaliditou I. stupně.
Závěrem chci konstatovat, že díky kvalitě lékařské péče jsem stále mezi námi a co člověka nezabije, to ho posílí.