Přidat odpověď
Jenže "něco z jídla" je široký pojem. Dítě (jak tu K. psala) zvládne malý kousek běžného dortu, ale po větším je mu špatně. To je vypozorováno. Dále to, že mu bývá špatně po něčem, v čem je mléko, po něčem, v čem je vejce. Ovšem dle mého nemusí být odpozorováno do detailů, zda jde o kombinaci mléka s moukou nebo mléka s bílkem nebo mléka se žloutkem nebo žloutku jako takového kdekoli nebo bílku s cukrem atd atd... Někdy člověk nesnáší jen určitou úpravu té potraviny - syrovou, smaženou, vařenou... ale jinou ano. Nebo něco nesnáší přeneseně (jak tu někdo psal o té dušené kapustě, nejde o kapustu, ale zážitek s ní). Možností mnoho.
Podstata zdejších rad "nechat otestovat" tkví v tom, že by MOŽNÁ mohl být jídelníček dítěte pestřejší, a K. by tak měla menší patálie s vařením, respektive stravováním obecně.
Fakt se ta témata poměrně často točí kolem jídla (komu dřív koupit něco u stánku, co vařit když přijede kamioňák domů, proč nemůže dítě chodit do školní jídelny, že nemá svačinu do auta, atd...).
Předchozí