Ehm... nečtu diskuzi celou, teď jsem otevřela úvodní příspěvek, ale silně mi to připomíná syna, který si na škole v přírodě velmi ochotně a pečlivě prý ustýlal postel, měli prý nejlépe uklizený pokoj atd...zatímco když po něm doma chci, aby si ustlal, tak je z toho vždycky scéna...a myslím, že stejné je to i s ostatními věcmi, co doma někdy nechce dělat...většinou zjistím, že ve škole, na škole v přírodě, na návštěvě apod. to dělá sám od sebe a snaží se, zatímco doma ho k tomu stejnému musíme nahánět a odbyde to jak to jenom jde... trochu mě to taky štve, ale na druhou stranu vím, že ty věci prostě udělat umí a že až to jednou bude někde sám potřebovat, tak bude vědět jak na to
....občas má takové záblesky i doma, že najednou sám od sebe něco udělá, ale to bývá spíš výjimka...třeba teď na Silvestra jsme přišli domů a on sám od sebe šel uklidit stolek v obýváku, abychom tam měli místo na chlebíčky a pochoutky, pak vyndal mísu se salátem a že jde mazat chlebíčky...a fakt je prakticky sám udělal...koukala jsem jako blázen, jindy mu stokrát říkám, ať prostře stůl, nebo něco připraví a to je vždycky kolem řečí....