Marko,
myslíš, že všechno, o čem se jedná v Bruselu, je čistá a svatá pravda?
Diskriminace je do velký míry POLITIKUM (a svým způsobem zaplať Pámbu za to).
Já NEPOPÍRÁM, a nevím, kolikrát bych to měla ještě zopakovat, EXISTENCI DISKRIMINACE!!!!
Zpochybňuji jen, a už to taky opakuji po sto padesáté, zda každý případ, který je za diskriminaci označen, jí také skutečně je.
Uznala jsem, že příklady, které tu uvedla Martina a pak i Šuplík (že kolega by měl dostat víc, protože živí rodinu) JSOU diskriminační, na druhou stranu se pak Martina ohradila a bylo jí vyhověno, takže diskriminace ve stadiu pokusu.
A TO si myslím, že je cesta mnohem spolehlivější než Brusel - že pokud se s tím někdo setká tak, že si bude jistej, že je to ono, tak prostě udělat randál a ne schlípnout uši.
Ale jak by sis představovala narovnání v případě těch "mužskejch a ženskejch profesí", který jsou často takový jen zvykově (horníka nebo kopáče asi moc žen dělat nebude, ale subalterního úředníka může dělat každej a řídit kamión koneckonců taky)?
A budeš to narovnávat jenom u genderu, nebo celkově? Slyšela jsem, že velmi špatně placeni jsou třeba hudebníci v orchestrech, přitom je to velmi kvalifikovaná a ušlechtilá profese, mělo by se to narovnání vztahovat i na ně, když jsou tam namíchaný?
A znovu říkám - když připustím, že já se mýlím a pravdu máte vy, tak JAK KONKRÉTNĚ si tu nápravu představujete?