Vaieto,
.libik
Re: zarazilo by vás to?
(18.9.2017 7:34:15)
Původně se to nekrylo s tv a bylo to společné(cca mezi 13-14 hodinou v pátek), teď je změna (prý na základě požadavků rodičů na páteční čas mimoškolních aktivit)Pokud .libik napsala toto, vycházím z toho, že šlo skutečně o žádost rodičů, protože předpokládám, že tak jim to bylo sděleno a na základě téhle informace že podepisovali ty souhlasy s přesunem.
Pokud je za tím něco jiného, není jak se to dozvědět, ale pak nemá smysl vůbec debatovat, protože všechno může být úplně jinak a naruby, jako třeba že škola potřebovala přesuna svedla to na rodiče apod. Je možné si domýšlet cokoliv, ale jediné, z čeho se dá vycházet, je to, co napsala .libik, a tak já holt z toho vycházím.
Nějak nevím, jak si to ti rodiče vyžadovali a proč se to nekonzultovalo v rámci třídy. Jinak by to asi Libik věděla, ne? A nepsala by " údajně" na žádost rodičů.
Jakože teda X rodičů sólo volalo do školy, že by rádo změnu ?
A ona jim vyhověla?
No, nevím, možný je všechno.Tady si naopak dokážu představit moc dobře, jak to vzniklo a to už jsem i kometovala, že prostě někteří rodiče "pískají" hlasitěji a významněji. Klidně to mohlo být na žádost jedněch konkrétních rodičů, to znám moc dobře, co takoví jedni dokážou...ale pak je to opravdu i o tom vynucování, protože takový rodič nedává většinou moc na výběr. Má buď postavení nebo prostředky, jak chod školy směřovat podle svého
.
No a pokud jde o takový případ, škola se na zadní nepostaví, i kdyby někoho náhodou něco o nevhodnosti dělení podle pohlaví napadlo.
Na druhou stranu, už se nás tu více ozvalo, že ať od vlastních dětí, nebo z jiné zkušenosti, máme s monopohlavní výukou v rámci jednoho předmětu zkušenost a všechny jsou buď neutrální nebo pozitivní, tak o to spíš mi přijde na hlavu to takhle řešit a už dopředu hledat viníka něčeho, co nejen, že nenastalo, ale vůbec nastat nemusí.
A podle mě si žádalo diskuzi se všema rodičema.
Diskutujou se na rodičáku z iniciativy učitelů mnohem větší marginálie.
Tolik mi ještě paměť slouží.No o tom žádná. Jenže potíž je v tom, že tohle vůbec není v kompetenci učitelů, aby o tom diskutovali s rodiči. Je to věc zákonných zástupců a třídního důvěrníka a vedení školy. Pokud je učitel zmocněn toto s rodiči projednat, tak s jasným pokynem, tedy přednese možnosti, odevzdá podepsané ne/souhlasy, ale jinak do toho vůbec nemá co kecat.
A zase jestliže rodiče podepisovali ty ne/souhlasy, tak nějaká diskuze buď proběhla, nebo se očekávala. Taky všechno není jen formalita a podepisování lejster bez vlastního názoru. Ostatně .libik tam snad ten svůj názor dopisovala. Já bych třeba, v případě, že bych nesouhlasila, chtěla slyšet názory ostatních, a pokud bych je znala, jakože .libik je zná, snažila bych se je zkontaktovat a zjistit, jak to teda je.
Ale jak jsem psala, mám osobní zkušenost, že je to celkem dost jedno, jestli jsou to samé holky a kluci nebo jsou namíchaní, protože nejvíc záleží na kantorovi a pak i na tom, jaká je ta třída jako taková. Špatně sešlé třídě může takové rozdělení úžasně prospět, špatný kantor z toho stejného může udělat opravdový horor.
Rozčilovat se kvůli tomu dopředu a "z principu" mi prostě přijde naprosto zbytečné.