Zrovna s tím příjmením je zaplať PB už docela dost možností a každej si může zvolit podle svýho:
- nechat si svoje původní - převzít manželovo s -ová, tak jak to bylo nejběžnější dřív - převzít manželovo bez -ová - nechat si svoje původní a přidat manželovo
případně si může vzít manžel manželčino nebo si ho přidat k tomu svému.
Všechno jsou to platné možnosti a přijde mi hloupé kteroukoli z nich zlehčovat, když já sama mám možnost se rozhodnout zcela podle sebe (a pokud se vdám za Svobodu a chci se jmenovat Svobodová jako je to tradiční, tak mi v tom nikdo nebrání).
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.