| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Nevyžaduji podpisy pod úkoly a už vůbec podpis nespojuji s tím, jestli rodič ví nebo neví.

Ale požádala jsem rodiče, ať například v komunikačním sešitě podepisují každou zprávu, protože to je jediný způsob, jak zpětně prokázat, že tu zprávu četli. Já třeba ve chvíli, kdy na zprávu okamžitě reagují, vím, že ji četli, ale jsou zprávy, kde musíme třeba i inspekci mít jak prokázat, že všichni rodiče o tom nebo o onom byli informováni (klasicky třeba informace o zajištění bezpečnosti v době, kdy probíhala na škole přístavba), a pak je ten podpis jediný důkaz, že škola svoji povinnost splnila, protože pro školu bohužel neplatí, že "zpráva zapsaná nebo nalepená se považuje za doručenou". Navíc se mi u malých dětí často stane, že novou zprávu napíšou nebo nalepí někam mezi staré, protože tam zrovna bylo místo. V takovém případě právě jen podpis u každé zprávy dává šanci zjistit, že zrovna tu nepodepsanou rodiče nečetli.

Jinak samozřejmě, že když něco není podepsané, tak jen děti upomínám, aby dali podepsat, i jim vysvetluju podobně jako tady, proč to po nich chci. Žádné tresty za nepodepsání nevedu.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.