Přidat odpověď
jak nekdo doporucoval resit s odborniky - to je dobre, ale jenom kdyz clovek opravdu narazi na odborniky, kteri maji s dysfazii zkusenosti. Ja dochazela s klukem do SPC ktere bylo soucasti skoly pro jazykove poruchy (ten nazev je samozrejme mnohem vzletnejsi). Tam jsem byla opravdu moc spokojen, pani vedela co s nim, meli k dispozici psycholozku, specialni pedagozku a resili jsme i jestli by nebylo lepsi, kdyby chodil do skoly tam.
Kluk nakonec se rozmluvil a nas ukoncili s tim, ze potrebuji cas a prostor na tezsi pripady. Syn mel odklad, ktery mu hodne pomohl, rozmluvil se, zklidnil se. Stale mota slovosled a pouziva slova, ktere by jiny clovek v dane situaci nepouzil.
Co ale muzu radit - zvazit tu zakladku. Kluk nastoupil do zakladky s 30 detma, je to klasicka sidlistni zakladka, takze je to spis o preziti. Kolektiv ho nebere, protoze je mimon a on tam opravdu neni stastny. Stale zvazuju preasun na nejakou mensi skolu rodinneho typu, ale ono je v okoli plno a musela bych ho vozit. Asistenta nema, ve tride je ale nekolik deti s problemama. Kluk ted pujde do druhe tridy.
Co se tyka medikace - ja jsem k tomu skepticka. Samozrejme ze to nemohu objektivne posoudit, a obavam se ze nikdo, protoze najit vzorek deti se stejnymi (ne podobnymi ) obtizemi nebude jednoduche. Pripadalo mi, ze potrebuje cas, aby mozek proste dozral.
Předchozí