...nemám tolik času ani energie reagovat na všechny ty příspěvky, co se tu objevily (tušila jsem, že strhnu podobnou lavinu
), ale ty jsi to pěkně shrnula...nejde ani tolik o to, že by některé věci nezvládl, on když fakt musí, tak zvládne hodně....ale je to právě o tom, že když to není nutné, tak to prostě zvládat nemusí, pokud vím, že to pro něj znamená větší stres...Rozhodně ho doma neoprašujeme, ani ho úmyslně před některými věcmi neochraňujeme...ale spousta věcí prostě není potřeba, aby zvládnul a z minulých zkušeností vím, že když to potom opravdu potřeba je, tak to zvládne...byl i chvilku sám doma, když jsem musela odejít do práce, než dorazila babička - sice jen pár minut a nebylo to pro něj nic příjemného, ale zvládnul to...na škole v přírodě byl už dvakrát, taky pokaždé v pohodě...ale na tábor v létě jet zatím nechce, tak proč ho nutit, když nemusí...babička by se s ním vídala i kdybychom hlídat nepotřebovali, nabízí se sama...Jo, jasně, kdyby manžel byl v práci do večera a já měla jinou pracovní dobu, tak bychom to zase řešili jinak....ale ne za cenu stresu, snažíme se všechno vždycky řešit tak, aby to bylo co nejpřijatelnější pro nás pro všechny... On neustále dělá pokroky, sice po menších krůčcích, ale vidět fakt jsou, zvlášť poslední asi měsíc až dva mám pocit, že nám někdo vyměnil dítě...on má prostě svoje tempo a svůj způsob postupu a když ho respektujeme, tak to přináší daleko lepší výsledky, než kdybychom ho do toho nutili na sílu... Co si o tom myslí ostatní, to je jejich věc, na každé dítě funguje něco jiného...počítám, že jestli teď klapne ten skaut, tak příští rok už pojede i na ten tábor
.Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1
Tříkrálový průvod PrahouPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.