Přidat odpověď
Paní redaktorce unikla skutečnost,že zdánlivě bezlepkové věci mohou být občas znečištěny lepkem,tedy je potřeba jejich jednoznačnou bezlepkovost deklarovat a tak to přičetla na vrub tomu,že je teď kde co bezlepkové,to mi na článku vadilo taky .
Nicméně v MF Dnes bylo poukázáno na to,že různé BL výrobky mohou mít celkem neblahé složení a nahrazovat jimi lepkové jen kvůli módnímu trendu není nejlepší nápad-viz třeba jako nízkotučné sladké jogurty nahrazují plnohodnotné jogurty.
BL výrobky jsou drahé nejen kvůli tomu,že výrobci zavětřili dobrý kšeft,aletaky kvůli tomu,že deklarovat něco jako BL není jen tak.Odstranit všechny lepkové příměsi nebo zajistit,aby se do výrobků nedostaly není jednoduché. Proto se to jaksi prodražuje.
Třeba oves je přirozeně belepkový,ale jak je to obilnina,není šance zabránit tomu,aby v ovesném poli nerostly občas pšeničné nebo žitné klásky,které oves znehodnotí.
Předchozí