Ale kdyby si děti mohly vybírat školu, mohla by si i škola vybírat děti? ale děti si školu zatím ještě vybírat mohou - tedy, pokud jimi vybraná škola má volno
základní škla to má s výběrem dětí horší, to je pravda.
k zakladatelce - děti do školy nevozím a nevozila jsem, neb jsem neřidič. vozí je tam exmanžel, pokud někdy spí v týdnu u něj, ale ten se odstěhoval mimo Prahu (tedy z místa bydliště dětí). na druhou stranu do naší NEspádové školy mohou děti bez obav chodit pěšky, silnice přechází na světelných přechodech (no, teď už jsou velké, tak na to dlabou, ale jako menší to dodržovaly). jejich spádová škola je sice zhruba stejně daleko, akorát jiným směrem, nicméně přechody přes silnice mi tam připadají méně bezpečné, tam bych děti do školy doprovázela rozhodně déle, než do jejich školy. a kdybych byla v situaci, že poté ještě musím do práce, tak bych si snad i ten řidičák udělala, abych to stíhala
jinak obecně vzato mi je celkem buřt, jestli ostatní do školy děti vozí autem nebo posílají pěšky. potkávala jsem u školy dost těch i těch a kdo vozil, ten zpravidla měl nějaký důvod. obvykle ten, že vzápětí pokračoval do zaměstnání. a co, tak dítě cestou svezl autem, z hlediska ekologie to auto už tak jako tak na silnici vyrazilo a z hlediska pohybu dětí, nevím, ale moje děti ten pohyb měly i tak. v kroužku, na hřišti... co na tom, že do školy si vezou zadek v tramvaji, zakazovat jim to nebudu. taky do práce nechodím pěšky, ale jezdím metrem.