Přidat odpověď
"no vidíš. Ale u faráře se apriori předpokládá (někteří předpokládají), že o tom bez fanatismu mluvit nebude. Což je pro mne dost nepochopitelné. Mne se nepokusil obrátit na katolictví ani jezuita. A upřímně, jakkoli jsem v tomhle směru splachovací a nedotýká se mne to ani v nejmenším, tak debilních keců na adresu věřících jsem slyšela o hodně víc než naopak"
No, Monty, ono se vlastne ani tak nepredpoklada, ze nekdo bude nekoho obracet na svou viru. Tady jaksi o nejakeho boha vlstne vubec nejde. Jen o pokrytectvi, s jakym se na tu "moralku", co se tak halasne obhajuje, vubec nahlizi: tohle nesmis, tohle nesmis, tohle je zakazany, tohle musis, tohle musis - a jestli tim nekomu ublizujes, o to tady uz ani nahodou nejde. Proste takhle to je a hotovo.
Diskuze o potratech, homosexualech, zivote bez "pozehnani" (=ze spolu lidi zijou bez oddani) - proste kdyz nedelas to stejne, co je doporuceno a o cem nekdo za tebe rozhoduje, tak jsi skrtnuta.
Spis tady jde o nazory, ktere se prezentuji. Tak treba nazory na ruzny druh lidi a na to, jak co delaji/nedelaji, aby to souhlasilo s nejakymi texty z bible.
Předchozí