Přidat odpověď
"Ty nevidíš opravdu žádnej rozdíl v tom, když někdo necestuje, protože na to nemá peníze nebo to není zvykem nebo se mu nechce, a v tom, že to má ZAKÁZANÝ???"
Jo, Kudlo - a to ti zakazal kdo? Ze se to oficielne tvrdi samozrejme nemusi byt pravda.
Proste lidi nemohli cestovat, a to z ruznych duvodu (=viz me opakovani mezinarodnich smluv). A tim padem se traduje, ze to bylo zakazany. Kdyz se nemuze cestovat z jinych zemi, kde neni zvykem svadet vse na system, tak to zakazany neni. A tady nepisu o te soukrome "financni situaci", ale moznosti vubec vylezt za hranice, a ne o sobe.
Ja osobne jsem vyrazila za sefem, kdyz se rozhodlo, ze lidi muzou cestovat na Zapad, vcetne Jugoslavie. S mym tridnim puvodem se sef i reditel podniku zasmal a pravil, ze mi to klidne podepise, ze ani nahodou... No, a za mesic jsem shanela penize na cestu a vyjela do Jugoslavie. Druhy rok, kdy se tradovalo, ze dolozka jednou za zivot, jsem vyrazila za sefem, uz se tak nesmal, ale podepsal. A ja jela zas. Tentokrat uz nasetreno. Zacalo se tradovat, kde mam jaky znamy na vyhodnych pozicich a jakym zpusobem jsem k nim prisla. Zadny jsem nemela, veskere "zpusoby" odsuzovala.
Dalsi rok jsem jela na pozvani. Sef i reditel podepsali, bez smichu. A dalsi zas. Takhle 3 roky do Zapadnich zemi ke kamaradum, ktere jsem potkala v ty Jugoslavii a kteri jezdili zas k nam. Celkem 5 let kazdy rok, kdy vsichni zavistive pomlouvali, jak je to mozny. Mezi tim jsem mela pas porad doma, neodevzdavala jsem ho na policii a nebyla jsem postihovana zadnym zpusobem. Zcela proti pravidlum. Sesty rok jsem vyrazila a zustala po dohode s maminkou.
Cimz diskuzi ukoncuju, protoze musim pryc.
Předchozí