Přidat odpověď
Ja jsem takova matka. O deti si nerikam, ale to mame predem prodiskutovane: kazdy ma svoje povinnosti, kazdy vyhovy, kdyz muze (=ja i rodiny deti).
Mam 4 deti. Vsechny bydli podstatne daleko ode mne, cili "hlidani" je tim komplikovane - zabere cas na cestu a dopravni prostredky. Vsichni to vime a tim padem se domlouvame vcas predem a koordinujeme to. Moje deti chapou, ze nesedim doma a necitim se nepotrebovana, ale ze mam svoje aktivity a pratele, zrovna jako oni.
Vzdycky, kdyz mne pozadaji, ze SNAZIM vyhovet. Ovsem nekdy to nejde =mam uz jiny zavazny plan.
Takze to mame naplanovane dopredu, podle toho, jak to ktere rodine vyhovuje, a nemame problem to zmenit, kdyz do toho vyjde neco jineho (=nejake aktivity, kam se nehodim, nejake me aktivity, ktere nejdou prelozit, atd).
Se synem, ktery bydli nejbliz a ma deti nejmladsi, mame domluveny den v tydnu, ktery vyhovuje, ale je mozny zmenit. Kdyz akutne potrebujou, dostavim se/prijmu deti, kdyz se to hodi.
Ale predem jsme o tom s kazdou rodinou mluvili: nikoho se nedotkne zmena planu, ale nikdo nemeni podle nalady.
Předchozí