Zavařuju. Domácí marmelády milujem celá rodina, hlavně na palačinky. Kompoty jí jen děti a muž, já je moc nemusím. Pro sebe si zavařuju hlavně zeleninu, miluju kyselé okurky, čalamádu, fazolky, kapie a kyselý houbičky...
Co do množství zavařuju tak, že dojíme domácí konzervy obvykle tak někdy kolem dubna, pak jsme chvíli na kupovaných a od léta zas jedem novou rundu. SPíš než na kvantitu si potrpím na různorodost, takže mám v absolutním počtu zavařených věcí 4 police, ale druhů je tam hodně.
Letos jsem zavařovala víc než obvykle, ale to byl vnější tlak, potřebovala jsem nadělat nějaké věci pro reportáž. Takže hádám, že letos mi vyjdou zavařené věci nejmíň do léta.
Starší syn zavařuje se mnou, dost si to užíváme, hlavně marmelády, je pak pyšný a dává babičkám ochutnat "tu svoji"
Zavařuju převážně to, co vypěstuju já nebo rodina, ale u věcí, které máme fakt rádi (jahodová marmeláda a kyselé okurky) suroviny koupím.