Taky peču tak hodně. Ale já jsem s tím šílená, baví mě to. Cizím už to radši neříkám, když se baví o cukroví, koukají na mě jak na exota. Kámošky už mě znají, ví, že se nijak nepředháním, prostě peču, peču, peču...
Stálice jsou u nás - zázvorky, vanilkové rohlíčky, plněné košíčky - někdy dva druhy, z lineckého a z ořechového nebo tlapkového těsta (tlapkové jsou top), ořechové krémové rohlíčky, ořechové pusinky dva druhy, kokosové pusinky, ischelské dortíčky, linecké, plněné ořechy, marokánky, škeble, před asi čtyřmi lety jsem zařadila do stálic sardské mandlové cukroví (na Sardinii to je tradiční cukroví celoroční, já to peču jako vánoční
),loni jsem dělala pistáciové rohlíčky a pistáciové laskonky, ty byly naprosto famózní a rohlíčky mi chutnaly asi ještě víc, než všechny ostatní, kokosovou roládu, několik druhů kuliček, lanýže, občas něco vynechám, něco změním, vyzkouším něco nového, ale pokaždé mi toho vyjdou kvanta, i když každoročně hlásím, že letos FAKT nebudu blbnout
. Já ale hodně rozdám, peču třeba i v menších dávkách, podle druhu, a ukládám do mrazáku v krabičkách, takže i když se to nesní, v únoru se přidá
.
Jo a hodně věcí je úplně jednoduchých, třeba pusinky, marokánky, kuličky, nebo třeba ořechové řezy, to je všechno za chvíli.
No a letos FAKT nebudu blbnout
.