Oraz po čase stráveném s dětmi?
Já myslela, že se předpokládá, že pro ty prarodiče je čas strávenej s dětma něco jako klimatický lázně, svrchovaně příjemná záležitost, po který je "oraz" skoro sprostý slovo
.
ALe ironie stranou, zaregistrovala jsi v mém příspěvku slova "vzorec, který se dlouhodobě opakuje"?
Jistě že si to občas situace vyžádá právě takto, ale to skutečně píšu tak nesrozumitelně, že z toho nevyplývá, jak to myslím? Že se ptám, jestli ty děti dlouhodobě dělaj to, že v maximální možný míře využijou to, co jim ti rodiče poskytnou (hlídání dětí, aby si mohli někam vyrazit, uvaření oběda, aby se s ním nemuseli dělat oni sami), ale jakmile si vezmou co potřebovali, tak se seberou a odjedou a na ty rodiče si vzpomenou teprve až budou potřebovat pohlídat/půjčit/pomoct/uvařit příště, nebo jestli si na ně vzpomenou i mezitím, když nic nepotřebujou, "jen tak" kvůli tomu, aby potěšili ONI ty RODIČE?
Spousta lidí to tak má (že si vzpomenou i jindy), já to tak mám taky a považuju to za správný, ale myslím, že to tak nemá každej a o tom se tu celou dobu, Mlho, snažím mluvit.