Přidat odpověď
Byla jsem až v létě 1990 v Linzu. Byli jsme s našima na dovolené na Křivonosce v jižních Čechách a organizovali tam zájezd do Linzu, tak se naši taky přihlásili. Já tam byla v šoku především z ovoce. A asi jsem vypadala hodně uboze, protože mi jedna paní vnutila 10 šilinků, když jsem koukala u jednoho stánku a nemohla se rozhodnout, co si koupit. Pak mě prý sledovala z povzdálí, jestli si to ovoce koupím...no nakoupila jsem...domů (teda do kempu) jsme vezli nekterinky, broskve, blumy...Kromě toho mi tam naši koupili kazeťák - dvojče, dostala jsem ho pak pod stromeček.
Rodinné dovolené v zahraničí nám ale rokem 1989 skončily. Naposledy jsme v létě 1989 byli v Německu na Usedomu, podniková dovolená od táty, jezdili jsme tak jednou za 2 - 3 roky, jednou jsme byli od mámy v Bulharsku. Po roce 1989 jsem pak byla až ve třeťáku na gymplu v Itálii na školním třídním zájezdu. Pak ne že by nebyla možnost, ale nějak mě to nelákalo někam jezdit, ani pak s manželem...chytlo mě to až kolem třicítky, ale to už jsme vše řešili s ohledem na děti. No a teď přichází doba, kdy už klidně i ty děti necháme doma, ale jednak zatím chtějí jezdit s námi, tak by nám to bylo líto, a hlavně muže chuť cestovat asi opustila nadobro, takže kdo ví, kdy a jestli někdy ještě společně vyjedeme....plus ty peníze a kočky, jak už jsem zmínila v předchozím příspěvku....
Předchozí