| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ty jsi úplně překroutila, co jsem napsala. Jak "hodit na maminku"? Já třeba vedle tchyně bydlím, ale děti jsem odmalička tahala s sebou i ke svým doktorům. Dělala jsem školu během rodičovské, ale ta byla pátky a soboty, takže soboty se staral o děti manžel, pátky jsem buď nejela a sehnala si poznámky, nebo měl manžel dovolenou, když šlo o zkoušky. Razila jsem heslo, jako ty - že děti jsou naše zodpovědnost. Tchyni to spíš mrzelo, protože se na vnoučata třásla a chtěla se víc zapojovat, já si chtěla věci dělat po svém.
Spolubydlení ale nemusí být tak nevyvážené, jak to vidíš ty - nejdřív mají na hrbu prarodiče vnoučata, pak děti prarodiče.. A nic mezi tím. Ale může jít o normální vzájemnou pomoc. Ale to prostě znát nemůžeš, pokud jsi to nezažila.
U nás se to zlomilo, když onemocněl syn a já s ním byla tři měsíce v nemocnice. Doma jsem měla dvě holky, bylo jim 2 a 8. Život s nemocným dítětem je náročnější, ale paradoxně nám to vztahy hodně zlepšilo. Hodně věcí děláme společně, bereme tchyni na výlety, půjčujeme si knížky, vymetáme trhy a jarmarky...děti mají babičku a dědu moc rády. Bohužel mého otce neznají a matku 4 roky neviděly.
Není to o nesamostatnosti nebo o neschopnosti zvládnout změnu. Já jsem byla nucena mít změnu na denním pořádku, v 18 jsem nastoupila do nemocnice a na ubytovnu, žila jsem na samotě bez vody a elektriky, v centru Londýna, pracovala na soukromé škole i myla nádobí v Krkonoších. Cestovala jsem stopem po Evropě, dělala ošetřovatelku v UK - 7 dní v týdnu cca 15 hodin denně(v domácnosti). Změna byla můj život. Ale měnit je bez dětí snadné a někdy je to jen takový útěk bez boje, nejsnadnější řešení. Zůstat a zapracovat na něčem, to je teprve výzva.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.