Přidat odpověď
Dělá se to. Řeší to PPP.
Také jsem u jednoho dítěte usilovala o vrácení, bohužel nebylo kam. Maminka i dítě by to braly, kluk ještě na konci první třídy říkal, že by do školky chtěl. První třídu měl hodně nadřenou, bylo to pro něj náročné a ten rok mu prostě chybí, pořád za ostatními dost vlaje. Kdyby byl teď ve druhé, místo ve třetí, je z něj zcela průměrný druhák zažívající školní úspěchy při zcela průměrné domácí práci (samo by to nešlo, ale nemusel by tak strašně dřít, navíc když ty výsledky té dřině prostě neodpovídají).
Byl školně nezralý, bohužel školka se ho jako zlobivého dítěte chtěla z´bavit, tak rodičům řekli, že do školy v pohodě může, tak ani do poradny nešli. Při zápisu se nic nepoznalo, protože on v situaci jeden na jednoho fungoval dobře, sociální zralost je nad průměrem.
A když už maminka byla ochotná uvažovat i o soukromé školce, tak to zazdila poradna, nejprve ho objednali na leden a pak nestíhali, takže i kdyby ho vyšetřili, nestihl by se termín (konec 1. pololetí). Šli pak do SPC v naději, že pomůžou tam, a tam jim akorát řekli, že k nim nepatří (to jsem věděla i bez nich, že chytrý je dost) a že nemá nárok ani na IVP, když má jedničky.
Za mě tedy velká chyba, že neměl možnost se do té školky vrátil, když sám chtěl.
Předchozí