Martino, výchova není všemocná....ale myslela jsem to tak, tu celou výpověď, že bychom se jako matky (a otcové) měli zamyslet i nad tím, co tomu dítěti vštěpujeme...a co z něj tvarujeme...protože těch přehnaných sobců, kteří nechtějí přebírat zodpovědnost, je fakt v téhle době docela dost.
Čímž nemyslím, že by si někdo měl zpětně vyčítat, že udělal něco a něco neudělal...a co by kdyby (koneckonců moje nejednoduché děti jsou mi výstrahou, abych se o něco takového pokoušela)...
Spíš jsem to mířila na ty, které mají děti v tom vhodném věku na tvarování "správných" postojů k životu a k druhým
, že se nad tím můžou zamyslet.
Nicméně už pár let zpátky jsem tu psala, že jsem třebas hrozně zvědavá, jak k zakládání rodiny a ke svým dětem budou přistupovat ti, co prožili nějaký strašlivý rozvod svých rodičů, střídavku atd - tedy ty aspekty dnešní svobodné doby, kdy má každý právo na svoje štěstí...jak to uchopí. Jestli budou přehnaně zodpovědní, anebo se budou bát vstupovat do nějakých těsnějších vztahů...prostě - kam to nasměrují oni...ses svými zkušenostmi a zážitky. Co budou preferovat a jak zdravé vztahy se jim podaří.