Přidat odpověď
Ahoj, zvažuji domácí školu v této situaci - tři děti, mladší bude v září rok a tři čtvrtě, starší dvojčata by měly v září zahájit školní docházku. Já budu v té době chodit na dva dny v týdnu do práce, hlídat bude babička.
Dvojčata čtou, slušně počítají, tudíž by s nimi asi nebylo moc práce.
Motivace - trávit ten čas, kdy stejně budu ještě z větší části doma (jde tedy o první dvě třídy docházky), spolu a příjemně. Mrně starší sourozence miluje, jsou spolu dohromady moc rády. Prostě si ten čas trochu užít a ne ráno hekticky s batoletem vypravovat starší do školy a pak odpoledne sedět nad úkoly (bohužel v místní škole je množství DÚ vysoké).
Ale říkám si, jestli to nejsou příliš nízké důvody :) Děti chodily normálně do MŠ, sociálně jsou ok, speciální výukové potřeby nemají, jsou poměrně klidné, bezproblémové, bystré. V okolí máme kamarády s domácí školou, často se vídáme, měly by i víc času na kroužky.
Taky je otázka, jestli by to pro mě nebyla příliš velká zátěž s tou prací ( i když, upřímně, si tam odpočinu víc než doma).
Prosím o názory na naši situaci, kdy mě na DŠ láká zejména udržení té volnosti, kterou teď na MD mám :) A potřeba odložit ten přeci jen stresující a zatěžující a přitom tak málo efektivní školní provoz. Dík moc
Předchozí