Tak už můžu dělat chytrou, povedlo se mi najít formulář, kde je v těch kolonkách dost rozumně popsáno, co do nich patří. Ze školy jsem měla jen dost mizerně použitelné pdf, tohle je ve wordu a mám i plán pedagogické podpory
.
Tak už vypňuju jak o život.
Jinak se potvrzují mé předpoklady z první třídy, že nemám standardní složení třídy. Od začátku první třídy mám v PPP nebo u dětského psychologa vyšetřeno 7 dětí, z toho jsou 3 s IVP (jeden ještě čeká na zprávu), dva mají nějaká ta doporučení (ohledy), těm budu psát PLPP, aby mohli chodit na nápravy, jeden má vyšetření z SPC, odkud napsali, že k nim nepatří a IVP nepotřebuje, takže čeká na PPP, tak pro něj taky PLPP, pak jedné holčičce, které bych chtěla doporučit návštěvu PPP, ale maminka pořád nemá čas, aby zašla do školy a probraly jsme to, nechodí ani na třídní schůzky, tak další PLPP, aby mohla alespoň na ty nápravy. Jenže tam může chodit jen 8 dětí a když tam pošlu všechny, co to potřebují, tak nezbyde žádné místo na děti z paralelky
. A protože mám asistentku jen na 15 místo doporučených 20 hodin, tak ani tady už nemám prostor na práci s těmito dětmi.
No nic, to je jen takový povzdech, když tu tak nad těmi papíry přemýšlím a nechci, aby to byl jen papír pro papír...