Přidat odpověď
Pavlino, ja neziju v Cr. U nas je kazda skola povinna mit sepsano, jak sikanu resit, a mit to odsouhlasene od skolskych uradu - inspekce. Podle toho pak musi kazdy nahlaseny pripad resit, bohuzel ne vzdycky s pozitivnim vysledkem, ale resit je reditel povinnen. A to i kdyz si stezuje jen postizeny zak, rodice nemusi byt zapojeni, nekdy to ani nemusi byt pravda.
U nas na skole jsem kdysi byla poslana na skoleni a posleze byla poverena vedenim predmetu Zivotni kompetence pro vsechny sedmicky - 13-14 let, kdy jsme diskutovali sikanu, vztahy mezi chlapci a devcaty, homosexualitu atd atd atd, podle potreby skoly, s cim jsme zrovna meli nejvic problemu. Skola s rim pokracuje uz skoro 20 let. Pracuje s tim i kurator a skolni sestra.
Tim chci rict, abys si zjistila, jestli neco podobneho neexistuje i v Cr. To se pak reditel nema moznost vykroutit z reseni, at se prateli s kymkoli.
Druha vec je ale, jak se citi tvuj syn. Jestli na nejakem reseni v zapojeni dalsich spoluzaku ma zajem. Tedy zapojeni v tom smyslu, ze tomu hajzlikovi neni mozne zabranit v rozkecavani a prekrucovani. Zjisti si, kde je nejaka trestni moznost postihu toho kluka a vyhrozovat mu tim - ze strany reditele nebo kuratora - zamestnance skoly, ktery ma tohle na starost, jestli takove mate. Ti jsou v tomhle skoleni a je to jejich povinnost, ale jak receno, nevim, jestli v Cr existuji.
Předchozí