Kopřivo a dámy řešící totéž, mě zachránil Mr. Mickey s tipem na DerDieDas. Taktéž mé děti vážily v posledním roce školky kolem 14 kg a do začátku školní docházky to nijak významně nevylepšily. Teď ve 3. třídě má jedna dcera skoro 18 kilo
Máme toto v jiném designu: http://www.derdiedas.de/kollektion/ergoflex/
Je to v podstatě batoh, má to výhodu, že těžké věci lze spíš dostat blíž k zádům a vylepšit těžiště než u klasických aktovek. Nejdůležitější pro mě bylo to, že je to jeden z 2 batohů, u něhož lze posouvat popruhy nahoru a dolů (důležité, jinak visí batoh na zadek a dítě ho rve rameny dopředu, čímž si křiví záda).
Ten druhý typ, co má možnost posunu, se prodává výhradně v Německu a mám dojem, že je snad o něco těžší, prostě z nějakého důvodu neprošel. Derdiedas je nejlehčí, co jsem sehnala (ok, jedna aktovka Lego váží stejně, ale zase nemá posun popruhů a malému dítěti neseděla).
K designu - my máme ještě celkem umírněný, protože je z doby, kdy DerDieDas dostal nějakou nižší známku za bezpečnost a množství reflexních prvků ve srovnání se Scoutem, takže od té doby významně přitvrdil. Nyní je barevnost řekněme psychedelická. Ovšem kromě letošní kolekce se dají (levněji) sehnat i starší, které by třeba mohly esteticky projít.
Zabývala jsem se tím hodně dlouho, vybírala jsem osobně a před těmi 3 lety se mi nepodařilo najít žádnou lepší alternativu pro takhle malé dítě. Na našem trhu už vůbe ne. Tašky vypadají i ve 3. třídě OK.