| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Já si myslím, že učitelé by klidně mohli mít té dovolené jen 6 týdnů, 5 už je docela málo na tu regenaraci, ale 6 ujde. Alespoň by se nehonila administrativa ještě za plného provozu, člověk by měl čas až po rozdání vysvědčení, a zároveň by došlo k pomalému uvolnění, v srpnu by se pak vše nehonilo během 4 - 5 dnů, ale bylo by víc času na to stěhování nábytku, uklízení po všech těch malováních a rekonstrukcích, na přípravu místností, organizační záležitosti...
On stejně člověk po konci školního roku ještě tak týden dva jede setrvačností, pracuje dost naplno (já třeba loni během prvních dvou týdnů pročetla všechny učebnice a pracovní sešity, seskládala jsem roční plán učiva ve všech předmětech včetně čísel stran v těch učebnicích a sešitech, uklízela a třídila jsem pomůcky z první třídy, chystala ty do druhé....no a týden před tím přípravným už jsem v tom ležela znovu. Rok před tím padl skoro celý srpen na výrobu početních divadélek (26x 40 loutek - každá loutka 2 části, které se musely vystřihnout, slepit k sobě, vlepit do nich špejli, k tomu 26x polepit víka od krabic od bot nebo velkých bonboniér, udělat do nich 4 x 5 direk, pomáhaly mi osobně některé uživatelky tohoto serveru, třeba si vzpomenou ~;)), počítacích berušek, znamének na porovnávání na první měsíce, kdy ještě děti neumí psát, tabulek a víček s písmeny, písmenkových pexes a slabikových domin...a když koukám na FB do skupin pro učitelky, jsem ještě docela břídil, co nic nedělá.....

Letos to zase bude především příprava toho plaveckého kurzu, protože škola jede poprvé a musí se toho hodně vyřídit a zpapírovat.

To jsou věci, co jsou potřeba, ale v běžném provozu se prostě dělat nedají, takže pokud bych jim věnovala oficiální pracovní dobu místo dovolené, a zbavila bych se díky tomu těch narážek na příliš dlouhé volno, přivítala bych to...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.