Přidat odpověď
U nás posedlost zdravou stravou nehrozí. Jsme všežravci.
Včera jsme měli pečenou tresku na kmíně a jako přílohu variaci na kubu (kroupy na česneku, cibuli a sádle, ale bez hub) a k tomu nakládanou červenou řepu, což bych vcelku označila i za relativně zdravé jídlo, dneska ale pro změnu kuřecí řízky s bramborovým salátem a domácího beránka a mazanec. Éček, stabilizátorů a barviv pomálu, ale cukrů a tuků požehnaně. Zdravého tam nevidím nic, samá "mrtvá" strava.
Děti milují klasiku (kuře na paprice, rajská, svíčková, španělské ptáčky), ale taky třeba pizzu nebo rády ochutnají čínskou nebo thajskou kuchyni. Nacpou se rády okurkou, rajčaty, olivami, ledovým salátem, ale na druhou stranu si užívají tradiční odměnu za vysvědčení v podobě výletu do Mekáče - hamburgery, hranolky a Colu by klidně braly i častěji.
Občas mám černé svědomí, že málo zařazuju ryby, luštěniny, pohanku, jáhly... Zkusím se polepšit.
Předchozí