Přidat odpověď
není potupa nechat se vést, není nic špatnýho na vedení někoho jinýho, jen bych nerada "spolupracovala" s konkurentem, to s tím nemá nic společnýho
já se taky učím od jiných, pár let jsme asistovala, uvědomila jsme si u toho spoustu chyb, který jsme i já dělala a naopak jsem viděla psoutu dobrých postupů
z jiné strany zaee mám zkušensoti s přístupem k rodičům, z jiné strany zase mám zkušensot s různýma dětma
prostě beru i tu mou práci jako něco, co se vyvíjí a kde je ptořeba reagovat dost pružně, protože ani každý kolektiv nesnese všechno stejně, jsou kolektivy, kde se můžeš rozkrájet a nejde to, jinde se skoro neunavíš a je to pohoda
je rozdíl mezi prvním stupněm, kde jsi většinu doby v jedné třídě malých dětí, který jsou dost ovlivnitelný a nebo jestli střídáš každou hodinu jiný puberťáky, už nereaguješ jen na svou předchozí práci ale na ostatní a to je úplně jiný - mám praxi na tom prvním stupni taky, nesrovnatelný
nemyslím si ale, že vím o všech kolegyních všechno a ze zkušensoti vím, že i ti, kdo nechtějí něco změnit tu změnu dokážou přijat, jen jim to třeba chvíli trvá, ale ve výsledku to není špatný, dají do toho svou zkušensot, dají do toho svý požadavky a je to nakonec opravdu dobře, jakákoliv zkušenost je totiž dobrá a čím víc zkušensotí člověk má, tím líp
podle měě by měl učitel občas změnit školu, zkusit si učit, zkusit si asitovat, zkusit si učit na různých školách a pracovat v různým kolektivu, s různýma dětma, jiank se pracuje na vesnici a jinak ve městě na sídlišti, jiná je ve stejné škole práce s třídou běžnou a výběrovou, jiný je to pokud je výběr na zákaldě třeba inteligence dětí a nebo když je to výběr podle sociáního psoavení rodiny (i to jsem poznala, bylo to zajímavý)
jak říékám, čím víc zkušensotí, tím líp, dá se snadněšji reagovat na různý kolektivy a člověka přestanou vytáčet věci ,který ho dřív vytáčely, ať už se to týká dětí nebo kolegů
Předchozí