| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

To je těžké dilema vždycky.
Přicházím díky nemocenské nejen o mzdu (nemocenská je směšná), ale i o dvě nenárokové složky mzdy, o jednu z nich dokonce na celý rok. Je to nepříjemné, navíc o tyto peníze přicházím i v případě OČR, což už považuji za antisociální. Navíc při většině drobných viróz se cítím dobře a nic mi nebrání pracovat, rychle jsem fit. Při zánětu tíhového váčku pravého ramene jsem také pracovala, nejhorším oříškem byla doprava a převlékání...
Ale pokud je člověk skutečně nemocen, radím marodit poctivě. Před pár lety jsem lehla jen na pět dnů se zánětem ledvinné pánvičky, ještě a ATB šla do práce, protože dva z těch pěti dnů byl víkend, nedostala jsem vlastně od zaměstnavatele ani korunu náhrady mzdy. Nikdo to neocenil, brzy po tomto hrdinství následovala vleklá sinusitida, s ATB do práce a k tomu řeči šéfa, že on pracuje i s nohou v sádře a se čtyřicítkama horečkama. Normálně jsem byla ráda, když dítě dostalo bronchitidu a já zůstala 14 dnů doma.
Krom toho - chodila jsem teď do práce s virózou, kterou při dobré kondici ani nevnímám a hned jsem fit - a vyčetla mi jedna ze sestřiček, která sama má špatnou imunitu, že jsem ji nakazila. Hrozně mě to mrzí, v takovém případě nevím, co mám dělat, byli jsme tenkrát jako doktoři v personálním oslabení, táhli jsme ve třech jarní prázdniny, neměla jsem jinou volbu. Moje drahá obvoďačka by mi to sice i na rýmičku asi napsala, ale byla by to pro mě bizarní situace.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.