Přidat odpověď
Tak u nás ve školce rodičům nic říkat ani nemůžeme. Nejsme totiž lékaři. Rodiče podepsali, že budou dítě dávat do MŠ zdravé, aby neohrozili své dítě ani ty ostatní. Samozřejmě děti chodí s nemocemi. Naposledy se jeden rodič snažil propašovat do školky dítě s neštovicemi. Nepodařilo se mu to, všimla jsem si pupínků a požádala ho, aby se odebrali radši k lékaři. Pupínky byly po celém těle dítěte. Jednou si rodiče stěžovali ředitelce, že v mé třídě má jedno dítě stále silnou rýmu a jejich děti zůstávají s rýmou stále doma, protože ji od tohoto dítěte pravděpodobně chytají. Takže jsem musela rodiče dítěte se stálou rýmou požádat, aby zašli k lékaři. Druhý den mi vítězoslavně předávali potvrzení, že rýmu dítě nemá. Dítě stálo vedle rodiče a z nosu mu tekla jako vždy žlutozelená rýma. Tak jsem se zeptala, co že mu to teče z nosu. Odpovědi jsem se nedočkala. Takže asi tak. Většina dětí stejně nakonec ulehne doma aspoň na týden, protože ve školce se prostě marodit nedá. Bohužel stihne další nakazit. Takto se chová velká většina rodičů, tak si aspoň nemají co vyčítat.
Předchozí