| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

V podstatě ne, tedy musel by prokázat že tam jednak nebydlí, nemají tam nárok bydlet, a že tam nemají žádné věci. Svědecky. Ono zas tak jednoduché to zrušit TP není. Pro dotyčného "nemajitele" je lepší sice mít nájemní smlouvu, nicméně v tomto případě jde o druha-družku. Zrušit TP vlastnímu dítěti a jeho matce, no to fakt nepůjde snadno.
Dřív možná šlo leccos, ale teď už striktně dle zákona, a úředníci jsou opatrní aby neměli prušvih.

Rušila jsem TP osobě, která mi na domě "uvízla" po předpředchozích majitelích. Musela jsem nahlásit dva svědky, kteří dosvědčili že tam nebydlí a nic tam nemá. Chtěli buď sousedy, já teda nahlásila ty předchozí dvoje majitele. A vím že dotyčného vyzývali ať se k tomu vyjádří, teprve pak proběhlo rozhodnutí, takže bez vědomí ne, leda by nepřebíral poštu nebo nebyl dohledán. Správní řízení trvalo cca 2 měsíce.

A dle mého to lze udělat jen u domu, u bytů je to podle mně takřka nemožné, protože tam není evidence na konkrétní byt. Z toho když jsem to zjišťovala - jak by to bylo u bytu - museli by požádat a tuto anabázi podstoupit všichni vlastníci daného čísla popisného. Majitel jednoho bytu nemůže dělat prakticky nic. Takže by ten TP jí museli nechat zrušit všichni sousedi společně.
Či-li závěr - teoreticky lze, jen pokud tam nebydlí, nikoliv však bez vědomí. Prakticky je to u bytu téměř vyloučeno, i kdyby tam fakt nebydlela.

Nicméně problém dle dotazu je jinde. Rušení TP nijak nesouvisí s tím že se jí může pokusit vyhodit z bytu, spáchat na ní násilí apod. Pokud je tam takovéto vyhrožování tam asi soužití nebude selanka. Doporučuji poradit se v nějaké poradně.
A v případ prvního pokusu násilí, volat policajty a pokusit se nechat vykázat z obydlí násilníka, což jde i když je byt jeho. Ale častá realita asi je, že musí narazit na fajn policajty, nebo mít právníka.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.