DD, dělám už léta výborný domácí čaj ze sušených šípků. Právě teď, po prvních mrazících, je nejlepší doba ke sběru šípků. Červené šípky dobře vyperu v teplé vodě, nožem odstraním oba konce (bubáka a stopičku), rozprostřu na pečicí plech a nechám uschnout-suším ve sklepě na plynovém kotli, aby sušení probíhalo pomalu. Sušení v troubě není vhodné, šípek často zčerná! Usušený supertvrdý šípek dávám postupně do kuchyňského drtiče. Jednotlivé podrcené dávky nasypu do velkého umělohmotného cedníku a podélně protřásám. Postupně se z chloupků začnou tvořit kuličky, které se dají zcela ze sítka vybrat a získat tak zcela čistý produkt na čaj: rozdrcené slupky a celá jadérka. V zimě míchám usušený šípek ještě se sušenou diviznou a slézem maurským. Výborný čaj!!! Marta
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.