Bylo u vás ve škole na dnešek vyhlášené ředitelské volno?
Moje všechny děti ho měly, u nás ve škole bylo také.
A ještě pro učitelky (případně pokud se to řeší někde i mimo školu, že se nevyplatí na jeden den mezi různými volnými dny pouštět topení atd.):
Museli/y jste do práce?
Nesměli/y jste do práce?
Mohli/y jste, ale nemuseli/y? Jak jste si vybrali/y?
My jsme mohli, byla nás tam asi polovina učitelského sboru. Na pořadu dne byla inventarizace (třídy, kabinety), a pak co koho napadlo, co potřeboval. Musím říct, že se mi ani nechtělo domů. Ve čtvrtek máme třídní schůzky, tak jsem nabízela rodičům, že mohou přijít dneska, aby nemuseli po schůzkách čekat, ale přišla jen jedna maminka. Takže jsem většinu dne mohla dělat bez přerušení a to hned jinak práce odsejpá. Nejdřív jsem prošla ten inventář třídy (pruda, nuda, ale hlavně, že jsem nemusela jako loni hledat, kde jsou ty chybějící kusy), potom jsem pomohla kolegyni v knihovně (musí sepsat všechny knížky, co tam jsou, plus zaevidovat nové, co se objednávaly v rámci Výzvy 56, takže přes 200 ks), zatím máme A - CH, takže do Vánoc o zábavu postaráno. No a pak jsem si sedla a zkusila udělat lapbook, co mám v plánu s dětmi ve středu. Potřebovala jsem si udělat představu, kolik času to zabere. A bavila jsem se víc než ty děti
.
Potřebovala bych víc takových dnů....