Na játra se doporučuje jíst ostropestřec. Mně ta semínka hrozně chutnají, tak trochu jakoby oříškově. Jsou dost tučná, ale malé množství by mělo prospívat. (Jestli se někdo vyzná víc, nechť mě opraví.
) Jeden bylinkář nabízí jakousi ostropestřcovou hmotu, prý chutná jako čokoláda, ale zdá se mi to drahé, tak jsem to nezkoušela osobně.
Jinak mně při žlučníkové dietě vyloženě chutnaly dětské ovocné přesnídávky s nízkotučným tvarohem.
Máme doma jednu starou kuchařku, prý ji tehdy měl doma skoro každý, a tam jsou v oddíle dobré recepty pro různé diety. Zaujaly mě tam ovocné rosoly a podobně, ale nějak jsem se nedostala k vyzkoušení.
Kdysi jsem pekla banánové sušenky s ovesnými vločkami. O moc víc se do toho těsta nepřidávalo, takže asi se dají považovat za velmi zdravé. (Jedině pozor na to ovoce.) Nijak zvlášť nás doma nezaujaly, ale hodně lidí si je u toho receptu chválilo...