Přidat odpověď
To já si právě nemyslím. Menší výhrady se asi objevovaly vždy (kdyby se každému líbilo stejné jméno, asi by jmen nebylo tolik :D). Měla jsem ale na mysli opravdu ošklivé reakce okolí a to nejenom na nás. Jedna moje kamarádka dala jméno Františka a jiná kamarádka Mia. Obě měly důvod pro svůj výběr, oběma holčičkám se jména hodí - ale jedna, jak druhá popisovaly, že je občas reakce přivedly k slzám. Ono to není moc pěkné, když má někdo miminko, reagovat působem: pěkná holčička, ale to jméno..., co jste jí to udělaly, nebo to nemáte trochu soudnosti?
Problém není s konkrétními jmény. Ale s tím, že ostatní lidé příliš kritizují vše, co není podle jejich gusta. K tomu každý je přece trochu jiný. A pokud je někdo moderně smýšlející člověk, proč nedat jméno Mia? Naopak přírodněji a skroměji orientovaná maminka, která má silný vztah k tradicím, může dát jméno Františka a holčičce bude velmi slušet.
Možná to vše je jednoduše typická česká vlastnost, kdy (téměř) každý velmi rád kritizuje ostatní a všechno trochu jiné, než má on sám, je špatně.
Předchozí